20 Haziran 2012 Çarşamba

Hakiki Anzer Balı


Hakiki Anzer Balı;
1-Hakiki bal kabın içerisinden çıkarılıp kesildiğinde kendine has bir koku yayar.
2-Hakiki bal glikoz katılmış bala oranla daha koyu kıvamı vardır.
3-Glikoz katılmış bal hakiki bala oranla daha tatlıdır.
4-Hakiki bal yenildiğinde her seferinde farklı bir tat alınır.Glikozlu balların tüm çeşitleri aynı tadı verir.
5-Glikozlu bal açık renkte olup hakiki ballar koyuya kadar değişik renklerde bulunabilir.
6-Bir kaşık bal ateşe tutulduğunda akışkan özelliği hemen oluşur, glikozlu bal kömürleşerek rengi kararır.
7-Yarı sırlanmış peteklerdeki bal genellikle hakiki baldır. Marketlerde bu tip gördüğünüz balı rahatlıkla alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder